ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ
ΚΑΡΤΕΣ
ΕΣΤΙΑΣΗ
ΤΑΠΕΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ
XL ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2018
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΝΕΑ

Καταρρέει ο ΟΑΕΕ. 8 στους 10 έχουν χρέος έως 10.000 ευρώ

Νέα | 28-07-2014 18:28Ένα βήμα πριν το κραχ είναι το Ταμείο των Ελεύθερων επαγγελματιών, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα από τα φέσια, ενώ είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να καταβάλλει συντάξεις και στο μέλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απειλείται με κατάσχεση.

Για το 2014 ο ΟΑΕΕ  εκτιμάται ότι θα έχει μαύρη τρύπα 720 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των απλήρωτων εισφορών φτάνει τα 7,4 δισ. ευρώ που προέρχεται κυρίως από μικροοφειλέτες. Σύμφωνα με πληροφορίες 370.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν σταματήσει να πληρώνουν εισφορές ενώ 8 στους 10 οφειλέτες χρωστούν ως 10.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του καλοκαιριού το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών θα στείλει άλλα 92.000 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους οφειλέτες για την είπραξη χρεών της τάξης των 5.000-15.000 ευρώ. 

Κύκλοι των ασφαλιστικών ταμείων εκφράζουν την ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ και προειδοποιούν για ακόμα χειρότερες μέρες.

Αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, το Ταμείο ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων από το Φθινόπωρο. 

«Η πληρωμή των 265 εκατ. ευρώ τον μήνα σε συντάξεις του ΟΑΕΕ από τον Σεπτέμβρη και μετά θα είναι ένας γρίφος» διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Θανάσης Καπωτάς.

Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις. Παράλληλα, εξετάζεται το σενάριο να υπάρξει πάγωμα των οφειλών, χωρίς προσαυξήσεις και εξόφληση σε 100 δόσεις, για να μπορούν οι οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 

 

πηγή www.sofokleousin.gr/

 
Διάφορα


Δείτε επίσης:Δεχόμαστε όλες τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες
και πληρωμές με πιστωτική κάρτα έως 6 άτοκες δόσεις!

NEWSLETTER